Nga Erion Kristo –


Ky monolog i kushtohet demokracisë. Ky monolog do jetë në formën e një vox popi midis një profesori dhe një qytetari në rrugë. Reagimet janë të qytetarit. Profesori vetëm bën pyetjet.

Në demokraci, vendos shumica dhe respektohet pakica. Në demokraci pushtetet janë të ndara. Në demokraci, vota ka rëndësi.

Në demokraci respektohet mendimi i lirë. Në partitë politike ka demokraci të brendshme.

Në demokraci sundon ligji. Në demokraci qytetarët kanë të drejta.

Administrata publike është meritokratike? Media dhe shoqërie civile mbrojnë publikun.

Ne vendosim në Shqipëri, jo të huajt. A kemi ne demokraci?

Shkruaj një koment

Prapa Para